Blog

Xenon auto vs BiXenon auto

Diferenta dintre Xenon auto vs BiXenon auto

Farurile care utilizează becurile Xenon auto câștigă rapid popularitatea față de farurile tradiționale cu halogen, datorită luminii lor mai bune, a eficienței și a becurilor de lungă durată. Farurile Xenon și BiXenon nu au o diferență fundamentală, deoarece ambele utilizează aceleași becuri Xenon. Acestea diferă numai în ceea ce privește numărul de becuri din fiecare set de faruri. Farurile Xenon utilizează două perechi de becuri la fel ca farurile cu halogen, în timp ce farurile BiXenon utilizează numai o singură pereche de becuri.

După cum știm cu toții, mașinile își fixează farurile înălțime pentru a mări distanța de vizibilitate sau scăzute pentru a evita orbirea traficului. Farurile Xenon au becuri fixe, cu o pereche orientată înaltă, iar o altă pereche are un nivel scăzut. Farurile auto bixenon se îndepărtează folosind doar două becuri prin utilizarea unui sistem mecanic pentru a direcționa fasciculul luminii. Există două moduri comune de a realiza acest lucru. Primul este prin mutarea bulbului însuși, astfel încât acesta să aibă scopul adecvat sau, în al doilea rând, prin utilizarea unui bec fix cu reflectori mobili care realizează același obiectiv.

Xenon vs Bi-Xenon

Există avantaje în utilizarea farurilor BiXenon în comparație cu farurile Xenon auto. Deoarece fiecare far de xenon conține două becuri, are o probabilitate mai mare de defectare, comparativ cu un far auto BiXenon care are doar unul. Acest lucru se datorează faptului că, dacă unul dintre cele două becuri din set nu reușește, întregul ansamblu este redat inutil. Datorită numărului redus de becuri din ansamblu, farurile BiXenon sunt, de asemenea, de așteptat să fie mai ieftine comparativ cu farurile Xenon care au dublul numărului de becuri. Aceste lucruri fac ca farurile BiXenon să fie o alegere bună pentru majoritatea proprietarilor de mașini.
În ciuda faptului că este foarte puțin probabil, farurile auto BiXenon ar putea suferi de eșecuri mecanice cauzate de trecerea repetată de la mare la joasă și invers. Toate sistemele mecanice suferă de uzură de fiecare dată când sunt deplasate. Farurile Xenon nu au componente în mișcare și, prin urmare, sunt imune la această problemă.
Bec xenon D2R Philips

Rezumat:

1. Farurile Xenon și BiXenon sunt identice în ceea ce privește becurile care sunt utilizate.
2. Farurile cu xenon utilizează patru becuri, în timp ce farurile Bi-Xenon utilizează numai două.
3. Farurile cu xenon comută între două seturi de becuri pentru grinzi înalte și joase, în timp ce BiXenon utilizează un sistem mecanic pentru a seta raza luminii.
4. Farurile bi-xenon sunt mai puțin susceptibile de a eșua în comparație cu farurile cu xenon.
5. Farurile bixenon pot fi mai ieftine decât farurile Xenon.
6. Farurile bixenon pot suferi de defecțiuni mecanice, la care farurile Xenon sunt imune.

Related posts

Comenteaza

%d blogeri au apreciat: